НОВИНИ

"Има такъв народ" и НДСВ се регистрираха за изборите

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:13, 12.02.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Политика
Слушай новината

"Има такъв народ" внесе в Централната избирателна комисия 4000 подписа, за да се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Целта на партията е в следващото Народно събрание да бъде гарант на референдума, който провеждат в момента за смяна на политическата система, заяви Станислав Балабанов. Втората важна задача на ИТН е 49-ият парламент да бъде работещ.

"Имаме една основна цел. В следващия, бъдещ, 49-и парламент ние да направим всичко възможно това да бъде един работещ парламент и българите да бъдат спокойни, тъй като виждате в каква конституционна криза сме изпаднали, криза на институциите. Според нас целият този ад трябва да приключи, за да може всички да се успокоим и да мислим за бъдещето за България. Второто, не по-малко важно, е, че ние ще бъдем гарант в следващия парламент за резултатите от референдума, който в момента събираме. Референдумът за смяна на политическата система, за да не допуснем другите политически партии да откраднат вота на хората, както го сториха през 2016 година", допълни Станислав Балабанов.

НДСВ ще се яви на предстоящите избори самостоятелно. Днес подписката беше представена в ЦИК от председателя на партията Станимир Илчев и председателя на предизборния щаб Михаил Захариев.

НДСВ внесе в ЦИК 4500 подписа за регистрация в предстоящите предсрочни избори. Целта е да се подобри политическият процес и решаването на основните проблеми пред държавата, като влизане в Шенген и приемане на еврото, заяви Станимир Илчев.

"Намеренията ни са съвсем сериозни. Бяха ни задавани въпроси, които визират мотивацията, причините, идеята да се явим на избори. И обикновено казваме, че нашите наблюдения през последните години за работата на Народното събрание, периодичните кризи, за неспособността да се формират устойчиви мнозинства и да има постоянни кабинети, ни накараха да се върнем в политическия процес. Другата идея е част от хората от НДСВ, с доказани през годините качества и способности, да се включат в разрешаване на проблеми, които са от една страна актуални за страната, а от друга нямат добро решение. Някои от тях дори са лишени от перспектива от скорошно разрешаване. Това е готовността за влизане в еврозоната, готовността за членство в Шенген, постоянен бюджет за цялата година", каза още Станимир Илчев, председател на НДСВ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Йокич реализира 20-и трипъл-дабъл през сезона за успех на Денвър
Никола Йокич реализира 20-и трипъл-дабъл през сезона за успех на Денвър
Жертвите в Турция и Сирия продължават да растат - вече са над 28 000
Жертвите в Турция и Сирия продължават да растат - вече са над 28 000