НОВИНИ

Интер надигра тотално Юве и ги отдалечи още повече от върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 18.01.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
интер надигра тотално юве отдалечи повече върха

"Нерадзурите" спечелиха с 2:0 на своя "Джузепе Меаца", за да постигнат първа шампионатна победа над Ювентус от септември 2016-та година, с което играчите на Антонио Конте се изравниха на върха в Серия "А" с Милан, но "росонерите" имат и мач по-малко.

Загубата пък остави "Старата госпожа" на седем точки от върха, като при успех на Милан тази вечер над Каляри, то разликата ще скочи на 10 пункта.

Точни за успеха на Интер бяха Артуро Видал и Николо Барела, но домакините горчиво могат да съжаляват, че не разгромиха съперника си.

Любопитно е, че първата по-интересна ситуация в срещата беше за състава на Ювентус, който съумя да отбележи гол чрез Криситано Роналдо в 11-та минута. Попадението обаче не бе правилно зачетено заради засада при асистенцията на Федерико Киеза.

Както се оказа впоследствие обаче това беше и единствената по-интересна ситуация пред вратата на домакините, които след този момент поеха изцяло контрола върху двубоя.

Само минута по-късно "нерадзурите" излязоха напред в резултата, след като Николо Барела достави центриране в наказателното поле и там Артуро Видал с глава наказа бившия си отбор за 1:0.

До почивката невероятни пропуска направиха съответно Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку и Видал, като особено фрапиращи бяха тези на аржентинеца, който от чисти позиции не успя на два пъти да уцели вратата на Войчех Шчесни.

В 52-та минута все пак домакините стигнаха до втори гол, дело на Николо Барела. Най-добрият на терена в изминалата вечер завърши бърза контраатака на своя тим, за да направи резултата 2:0.

До края на срещата домакините имаха още шансове чрез Мартинес, Лукаку и Ашраф Хакими, но въпреки това резултатът остана непроменен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромен скок за Адриан Андреев в ранглистата, Кузманов също с голям прогрес
Огромен скок за Адриан Андреев в ранглистата, Кузманов също с голям прогрес
Откриха нова мутация на COVID-19 в германската провинция Бавария
Откриха нова мутация на COVID-19 в германската провинция Бавария