НОВИНИ

Интер оглави Серия "А" след домакински успех над Лацио

интер оглави серия домакински успех лацио
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 09.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер (Милано) победи като домакин Лацио с 2:1 в дерби-двубой от 21-ия кръг на италианската Серия "А".

Шампионите откриха отбелязаха попадение в 17-ата минута, дело на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът бе изведен от Алексис Санчес сам срещу стража на гостите Томас Стракоша и с изстрел по земя прати топката в мрежата на римските "орли". Голът бе отменен след намеса на ВАР заради минимална засада на Мартинес при извеждащия пас.

"Нерадзурите" все пак поведоха в резултата след половин час игра на "Джузепе Меаца". След изпълнение на ъглов удар топката се озова в бранителя Алесандро Бастони, който с прецизен удар от над 25 метра се разписа за 1:0.

Пет минути по-късно Лацио възстанови равенството. Чиро Имобиле се пребори във въздуха със Стефан Де Врай за изритана топка в половината на Интер и напредна към наказателното поле на домакините. Нападателят на гостите елегантно преодоля излезлия извън пределите на наказателното поле Самир Ханданович и хладнокръвно прати кълбото в опразнената врата за 1:1.

В 67-ата минута голмайсторът Бастони центрира в наказателното поле на Лацио, а колегата му в отбрана Милан Шкриняр стреля с глава за крайното 2:1.

Победата прати Интер на първото място във временното класиране с актив от 49 точки, изпреварвайки градския съперник Милан, който е с 48 пункта. Лацио пък осми с 32 точки, колкото има и градския съперник Рома.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зидан се разбра с ПСЖ
Зидан се разбра с ПСЖ
"Сурва" в София - кукери огласиха града след отмяната на фестивала в Перник
"Сурва" в София - кукери огласиха града след отмяната на фестивала в Перник