НОВИНИ

Интер разби последния в Серия "А" и дръпна с 4 точки пред Милан

интер разби последния серия дръпна точки милан
bnt avatar logo
от БНТ
01:18, 18.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският шампион Интер (Милано) постигна разгрома победа с 5:0 при визитата си на Салернитана от 18-ия кръг на Серия "А".

"Нерадзурите" откриха резултата в 11-ата минута чрез Иван Перишич, който с глава засече центриране от корнер на Хакан Чалханоглу.

Малко след половин час игра гостите стигнаха и до второ попадение. Един Джеко подаде успоредно към Дензъл Дъмфрис в пеналтерията на домакините и нидерладнският нападател стреля силно около точката за изпълнение на дузпа, първоначално топката се отби в горната греда и след това премина зад голлинията.

В началото на втората част преднината на Интер стана класическа. Чалханоглу изведе Алексис Санчес зад отбраната на Салернитана и чилиецът не сбърка от близка дистанция, пращайки топката в далечния десен ъгъл на вратата, пазена от Винченцо Фиорило.

Четвърт час пред края на срещата хладнокръвно изпълнение на Лаутаро Мартинес покачи на 4:0, а крайното 5:0 оформи халфът Роберто Галиардини в 87-ата минута.

Победата позволи на Интер да събере актив от 43 точки и да дръпне с 4 точки преднина градския си съперник и втори в класирането - Милан. На другия полюс е Салерниатана, който е на дъното с едва 8 спечелени точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно, в Източна България ще остане и ветровито
Облачно, в Източна България ще остане и ветровито
Байерн (Мюнхен) завърши годината с разгром над Волфсбург
Байерн (Мюнхен) завърши годината с разгром над Волфсбург