НОВИНИ

Интер се справи драматично с Фиорентина за Купата, уреди си среща с Милан

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:50, 14.01.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол

"Нерадзурите" надделяха с 2:1 при гостуването си във Флоренция след продължения в мач от 1/8 финалите на турнира за Купата на Италия, след като в редовното време мачът завърши при резултат 1:1.

Възпитаниците на Антонио Конте поведеха през първото полувреме след точно изпълнена дузпа от Артуро Видал в 38-та минута.

Четири минути по-късно и в полза на "вилоетовите" бе отсъден наказателен удар, но за тяхно съжаление системата на ВАР се намеси, което промени решението на съдията и в край на сметка дузпа нямаше.

Домакините все пак стигнаха до гол от игра в 57-та минута чрез Куаме. Котдивоарецът се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Интер и съумя да отбележи във вратата на Самир Ханданович.

До края на редовното време и двата тима имаха своите шансове да стигнат до успеха, но до нов гол не се стигна и така дойде ред на продълженията.

В тях и двата тима подходиха предпазливо и изглеждаше, че изходът от двубоя ще се реши след дузпи. В 120-та минута обаче златната резерва Ромелу Лукаку вкара за 2:1, класирайки своя тим за 1/4 финалите.

В спор за влизане във финалната четворка Интер ще се изправи срещу градския съперник Милан в "Дербито на Милано".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нормализира се обстановката в област Бургас
Нормализира се обстановката в област Бургас
Екип на Световната здравна организация пристигна в Ухан
Екип на Световната здравна организация пристигна в Ухан