НОВИНИ

Ирландия даде съгласие за организиране на изборите на 4 април 2021 г.

важните дати деня парламентарните избори
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 04.03.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Департаментът по външни работи и търговия на Ирландия ни уведоми с нота днес, че се дава съгласие за откриване на избирателни секции в посолството ни в столицата Дъблин и в град Еннис за Западна Ирландия, както и възможни допълнителни секции за Южна и за Централна Ирландия заради ограниченията за придвижване в страната.

Съгласно Изборния кодекс в държавите членки на Европейския съюз извън дипломатическо или консулско представителство се образуват избирателни секции при наличие на не по-малко от 60 избиратели, подали заявление за гласуване в секция извън страната.

Във връзка с продължаването до 5 април 2021 г. на най-високата степен на ограничения от ниво 5, свързани с пандемията, условията за организация на гласуването по време на изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. в Ирландия са обвързани със стриктно спазване на здравен протокол, включващ мерки по управление на потока от гласоподаватели и хигиенни мерки.

Ирландските власти също така потвърждават, че в изборния ден гласоподавателите ще могат да се придвижват до местата за гласуване с документ от посолство на България в Дъблин, удостоверяващ целта на пътуване до избирателна секция и български личен документ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три села искат да останат в община Несебър
Три села искат да останат в община Несебър
Кога ще бъде одобрена руската ваксина "Спутник V"
Кога ще бъде одобрена руската ваксина "Спутник V"