НОВИНИ

Италия и Великобритания обмислят нови мерки срещу COVID-19

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:04, 18.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:14 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

В Европа ежедневно с COVID-19 се заразяват повече хора отколкото в Индия, Бразилия и САЩ, взети заедно. Това показва статистиката последните дни, което е причина за сериозното затягане на мерките за ограничаване на разпространението на вируса на Стария континент.

След въведения вечерен час, улиците във френската столица опустяха.

Жан Бодин, студентка: В събота вечер винаги излизахме, винаги нещо организирахме, а сега нищо. 9 часа е, а ние ще се прибираме вкъщи. Обикновено по това време излизахме. Всъщност е доста странно.

Хората проявяват разбиране към мерките за ограничаване на разпространението на заразата, но се опасяват, че последствията от тях ще бъдат много тежки.

Стефано Анселмо, мениджър на ресторант: Това ще се отрази върху икономиката, върху доходите, и както казах - със сигурност ще има хора, които ще загубят работата си, защото няколко ресторанта вече обмислят затваряне. Това е катастрофа.

Последните данни показват, че на всеки 9 дни броят на заразените с коронавирус се увеличава с 1 милион. Половината от случаите тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия и Испания.

Последните данни показват, че на всеки 9 дни броят на заразените с коронавирус се увеличава с 1 милиона. Половината от случаите тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия и Испания.

За последните 24 часа рекорден брой новозаразени са регистрирани в Австрия и Италия. Очаква се днес италианският премиер Джузепе Конте да обяви нови противоепидемични мерки.

Правителството във Великобритания обмисля пълна карантина.

Премиерът на Словакия Игор Матович заяви, че всички граждани на страна над 10-годишна възраст ще бъдат тествани. Населението е на Словакия е почти 5,5 милиона души. В страната е обявено извънредно положение.

В Китай, учени изолираха жив коронавирус върху опакова замразена риба, пристигнала от източното крайбрежие на страната. Това доказва, че COVID-19 e изключително устойчив при определени условия и най-вече при ниска температура.

В австралийския щат Виктория - един от епицентровете на заразата в страната, след повече от 100 дни ще бъде частично облекчена стриктната карантина. Хората ще могат да излизат навън, но само в радиус 25 км от дома си. Нехранителните магазини и заведенията обаче остават затворени.

В световен мащаб носителите на COVID 10 са над 39,6 милиона души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Израел срещу реакцията на властта в пандемията
Протести в Израел срещу реакцията на властта в пандемията
603 нови случаи на COVID-19 у нас за денонощието
603 нови случаи на COVID-19 у нас за денонощието