НОВИНИ

Италия потегли успешно на Евроволей 2023 за жени

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:01, 16.08.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
италия потегли успешно евроволей 2023 жени
Снимка: eurovolley.cev.eu
Слушай новината

Европейският шампион по волейбол Италия започна с победа защитата на титлата си по време на Евроволей 2023 за жени, след като у дома във Верона записа убедителна победа с 3:0 (25:19, 25:19, 25:15) гейма срещу състава на Румъния.

Двубоят се изигра на митичната "Арена ди Верона" в града на Ромео и Жулиета, като пред своите фенове италианките не оставиха никакви шансове на румънките, побеждавайки ги в последователни сетове в мача на откриването на Евроволей 2023 при дамите.

Най-резултатна за "Скуадра Адзура" стана натурализираната руска състезателка Екатерина Антропова, която наскоро получи италиански паспорт, а вчера допринесе за успеха с 13 точки.

В същото време селекционерът на Италия Давиде Мацанти взе решение да остави на пейката голямата си звезда Паола Егону, която бе избрана за най-полезна състезателка по време на триумфа на Евроволей 2021.

Тази вечер предстои да се изиграят и останалите двубои от група "В" на шампионата, като нас най-много ни интересува срещата България - Хърватия от 22:00 часа наше време. От 19:00 часа пък един срещу друг излизат съставите на Швейцария и Босна и Херцеговина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застреляха Алексей Петров
Застреляха Алексей Петров
Прокуратурата повдигна обвинение на автокрадеца Руснака
Прокуратурата повдигна обвинение на автокрадеца Руснака