НОВИНИ

Иван Гешев: Обещавам, че ще направя от невъзможното възможното за справедливост

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 27.10.2022 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Главният прокурор Иван Гешев разговаря с граждани на Шумен във връзка с ръста на битовата престъпност, увеличаващото се разпространение на наркотици сред младежите, както и заради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени вследствие на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата.

"Дадох разпореждане на всички окръжни прокурори и ще се провеждат вече регулярни срещи с гражданите във всеки град и ще се направи всичко възможно да бъдат решени дори и най-дребните проблеми, които може да реши българската прокуратура. Обещавам, че ще направя от невъзможното възможното за справедливост", посочи Гешев.

Днес той се срещна и със семейството на загиналата при катастрофа в Шумен 22-годишна Светломира Станчева. Прокуратурата ще изясни всички обстоятелства и съмнения по случая, обеща след разговора пред журналисти главният прокурор.

Домашен арест за 18-годишния шофьор, който блъсна и уби жена в Шумен

"Тук съм да им кажа и им го казах, че аз и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост и им го обещах. Казах го и на тях - това просто не може повече да продължава по този начин и държавата трябва да си свърши работата. Прокуратурата е част от държавата и ще направи всичко, за да може да има справедливост - не само за катастрофите, за войната по пътищата, но и за всякакви видове престъпност, защото не може да убиват децата ни по улиците и защото, ако кажа това, което каза бащата на починалото момиче - аз ще съм щастлив, ако в резултат на тази активност, която развивам, бъде спасен още един човешки живот. Това е и нашата цел", коментира Иван Гешев.

В отговор на журналистически въпрос той каза, че "прокуратурата може да търпи всякакви критики, но не и по този случай". Ако някой може да търпи критика, това са други институции, допълни Гешев. "Прокуратурата ще изясни всички обстоятелства и съмнения по този случай. Това обещах на родителите“, заяви още главният прокурор.

Вижте повече в прякото включване на Здравка Русева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът с парите за АМ "Хемус": Разследването е на финала
Казусът с парите за АМ "Хемус": Разследването е на финала
Лудогорец и Реал Бетис засадиха дърво в Разград
Лудогорец и Реал Бетис засадиха дърво в Разград