НОВИНИ

Джон Макенроу: Ще водя предаването на глава, ако някой доближи рекорда на Надал

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 06.06.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият номер едно в света на тениса Джон Макенроу прояви чувството си за хумор, за да отдаде заслуженото на Рафаел Надал след спечелването на 14-ата му титла от Ролан Гарос.

Испанецът се наложи във финала на турнира от Големия шлем над норвежеца Каспер Рууд.

„Повечето смятаха, че Новак Джокович ще бъде лидер по спечелени трофеи от Големия шлем, но след това се случи тази ужасна история в Австралия. Не мисля, че Новак е смятал, че Рафа ще спечели Откритото първенство на Австралия. Ако някой се доближи до рекорда на Рафаел Надал на Ролан Гарос, ще водя цялото предаване, стоейки на главата си. Никой друг няма да спечели толкова много пъти един от турнирите от Шлема. Така че се наслаждавайте на момента“, сподели Джон Макенроу.

Самият Рафаел Надал обяви, че има вероятност да пропусне Уимбълдън.

По пътя към своята 14 титла на Ролан Гарос той на няколко пъти обяви, че излиза на корта в Париж с мисълта, че това може да е последният му мач. Основната причина са контузиите, които го преследват.

Испанецът, който навърши 36 години по време на турнира в Париж, не крие, че почти цялото тяло го боли в различна степен.

„Проблемът с крака ми е хроничен, непоправим“, разкри Рафаел Надал преди време.

След финала в Париж през уикенда тенисистът разкри, че е бил на инжекции по време на турнира, но самият той даде да се разбере, че няма да се подложи на това за Уимбълдън.

„Ще играя на Уимбълдън, ако тялото ми позволи. Уимбълдън е един специален турнир за мен и винаги искам да играя, но не съм сигурен, че ще съм готов да се подложа на инжекции отново“, сподели Надал.

Матадора вече е носител на 22 трофея от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникари спасиха две деца от село Бенковски
Пожарникари спасиха две деца от село Бенковски
30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас
30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас