НОВИНИ

Какво ще е времето на Велика събота?

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 22.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха температурите днес през деня - от 24 - 25° в Хасково и Монтана до 13 - 15° по Черноморието.

През нощта над Западна България облачността ще се разкъса и намалее, на места до ясно време, над източната половина на отделни места все още ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще е до умерен, от юг. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11, в София около 6°.

Утре преди обяд ще е слънчево, но около и след обяд ще се заоблачи и на много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони ще прегърми. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23 градуса, по Черноморието – между 16° и 20°.

В следобедните часове и там ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, на места и ще прегърми. Вятърът ще е умерен, преди обяд от югозапад, след обяд – от северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините следобед ще бъде облачно, в масивите от Западна България ще превали и дъжд, а над 1800 метра – дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, но след обяд ще се ориентира от северозапад.

През нощта срещу Великден, над страната ще е ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще са между 9° и 14°. В неделя ще бъде слънчево с максимални температури – между 21° и 26°. През първата половина от следващата седмица, повече слънчеви часове ще има до обяд, а след обяд и до полунощ на места, ще има превалявания и гръмотевици; възможни са и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Левски заслужиха финала
Анте Шимунджа: Левски заслужиха финала
Волейболният Хебър поведе във финалната серия срещу Нефтохимик
Волейболният Хебър поведе във финалната серия срещу Нефтохимик