НОВИНИ

Катастрофи и интензивен трафик в първия от поредицата почивни дни

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:33, 22.04.2022
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Задръстване по магистралите днес. Тапа на автомагистрала "Хемус", заради продължаващия ремонт на тунел "Ечемишка" и затруднения по магистрала "Струма" около Симитли изпитаха нервите на шофьорите.

Отново и катастрофи, освен ремонтите на тунелите и виадуктите затрудниха движението. Изненадата се оказа пътят между Бургас и Малко Търново, където преди граничния пункт с Турция се образува 10-километрова опашка от чакащи да преминат границата с югоизточната ни съседка.

Тежък трафик има и в момента през граничен пункт "Маказа" към Гърция, където се наблюдават и много автомобили с румънска регистрация. Интензивно беше движението по магистралите и към курортите в цялата страна. Най-сериозни бяха задръстванията по магистрала "Хемус".

По традиция най-големи затруднения за пътуващите отново създаде магистрала "Хемус". Още преди обед над 10 километра задръстване се образува преди тунел "Ечемишка". Причината - едната тръба е затворена за ремонт и движението е двупосочно във втората.

През целия ден натоварено, но без тапи, е движението по магистрала "Струма" от София към Благоевград - Сандански и граничния пункт Кулата - Промахон. На границата имаше струпване на автомобили, но документите на пътуващите към Гърция се обработваха сравнително бързо.

В района на Симитли също се образува колона от движещи се с по-ниска скорост автомобили. Натоварено беше движението и към Банско и Добринище. Край Благоевград екип на "Пътна полиция" регулираше движението, за да не допусне задръстване.

Интензивно движение и по магистрала "Тракия" през целия ден, като най- натоварено беше в участъка между столицата и Стара Загора. 4 леки катастрофи в района на разклона за Велинград образуваха тапи преди обяд. Силно натоварено беше и движението между Бургас и Малко Търново. Още сутринта преди граничния пункт с Турция се образувала 10-километрова опашка, а на пътуващите се наложило да чакат по 4-5 часа, за да преминат през границата, което е породило напрежение.

"В момента опашката е само на излизане, което означава, че утре вечер ще бъде на влизане. Защото той какъвто е режима на излизане, такъв е на влизане. Там има една лента, на която застават и автобуси и коли. И се получава тапата. В същото време хората се изнервят от това дълго чакане. Прехвърлят вината на "Гранична полиция" и на митниците, които нямат вина. Виновна е инфраструктурата", заяви Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

В късния следобед челен удар затвори пътя между Русе и Кубрат. При катастрофата няма жертви, но единият шофьор е ранен и откаран в болница.

До момента за днес няма загинали в катастрофи по пътищата. Жертвите от вчера, обаче са две - в катастрофата край Абланица, за която ви съобщихме оказа се са загинали майка и син. Така от началото на годината загубилите живота си в катастрофи са 129 - за сравнения за същия период на миналата година те са били 85, което е ръст с 50%.

Вижте повече в прякото включване

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Бекман в Ирпин: Да построиш живота си от нулата
Бруно Бекман в Ирпин: Да построиш живота си от нулата
Църкви и манастири продължават да плащат двойни сметки за ток
Църкви и манастири продължават да плащат двойни сметки за ток