НОВИНИ

Кълъмбъс Крю грабна втора титла в Мейджър Лийг Сокър

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:05, 13.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
кълъмбъс крю грабна втора титла мейджър лийг сокър

Черно-златните спечелиха за втори път в историята си титлата в МЛС, след като надиграха във финалния плейоф с класическото 3:0, защитаващия титлата си Сиатъл Саундърс.

Аржентинският халф Лукас Зелараян се превърна в големия герой за своя тим, успявайки да отбележи две и да асистира за третото попадение по пътя към успеха.

Именно той изведе своя тим напред в 25-та минута, когато бе забравен от отбраната на Сиатъл и от въздуха отбеляза за 1:0, като определено вратарят Щефан Фрай можеше да се намеси по-добре.

Само шест минути по-късно Зелараян комбинира с Дерик Етиен, който с прецизен удар по земя удвои аванса за своя тим.

Крайното 3:0 оформи отново аржентинският футболист в 82-та минута, когато получи подаване от Еспиноза и с мощен удар под гредата сложи точка на спора.

Сиатъл пропусна да защити шампионската си титла от изминалия сезон, като тяхна мечта бе на път да угасне още във финала на Западната конференция. Тогава "зелените" изоставаха с 0:2 срещу МИнесота, но успяха да осъществят пълен обрат. Този път обаче до нови геройства не се стигна.

Така Крю се превърна в седмият отбор в историята с две или повече купи на МЛС. Те я спечелиха и през 2008, докато Саундърс остават с трофеите от 2016 и 2019.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криминално проявен е задържан за грабеж в столицата
Криминално проявен е задържан за грабеж в столицата
Президентът на Армения настоява за извънредно заседание на парламента заради Нагорни Карабах
Президентът на Армения настоява за извънредно заседание на парламента заради Нагорни Карабах