НОВИНИ

Капитанът на Северна Ирландия ще подобри любопитен рекорд срещу България

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:47, 31.03.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
капитанът северна ирландия подобри любопитен рекорд българия

Стивън Дейвис е на път да запише своя мач №126 с националната фланелка, което ще го превърне в играча с най-много двубои за която и да е страна от Британските острови.

В момента полузащитникът на Глазгоу Рейнджърс има 125 срещи за състава на Северна Ирландия, което го прави абсолютен рекордьор по този показател. Също толкова двубои има и легендарният страж Питър Шилтън за отбора на Англия.

Единственото желание на Дейвис в рекордния за него 126-ти мач за националния отбор е той да изведе неговите момчета до победата срещу България и първи три точки в световните квалификации за Мондиал 2022.

„Трябва да се върнем към победите и да намерим начин да спечелим мача. Наистина аз лично съм пред голямо постижение, но моят фокус е върху самия мач“, заяви капитанът.

„Ще бъда изолиран с отбора, но ще го отбележа постижението като се прибера у дома със съпругата ми и децата и ще бъде хубаво", добави 36-годишният полузащитник.

Той дебютира за страната си през далечната 2005 година, като за всичките си 125 мача до момента, Дейвис има отбелязани 12 попадения.

Капитанската лента застава на ръката още през 2006-та година, което към онзи момент го прави най-младия капитан в историята на тима. На Европейското първенство през 2016-та година пък той изведе тима и до участие на 1/8 финалите на турнира в Париж при първото класиране на северно ирландците на Европейско в тяхната история.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване на поставените под карантина
Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване на поставените под карантина
Предимно слънчево време
Предимно слънчево време