НОВИНИ

Киев и Талин преговарят по споразумение за сигурност

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
05:44, 20.03.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Украйна - Русия твърди, че е превзела село Орловка, в Донецка област. Там беше изграден украински опорен пункт след падането на Авдеевка. Киев не е потвърдил информацията.

Френското министерство на отбраната опроверга информацията на руското външно разузнаване, че Париж се подготвя да изпрати 2000 френски военни в Украйна. Според Париж, става дума за поредния опит за дезинформация от страна на Москва. Преди седмица президентът Еманюел Макрон не изключи сухопътна операция на западни сили в Украйна. Междувременно Киев и Талин започнаха преговори за двустранно споразумение за сигурност. В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски благодари на САЩ и Германия за поредните пакети военна помощ за Киев и добави, че Украйна трябва да подсили въздушната си отбрана.

"Руската армия се опитва да изравни със земята нашите села по границата. От началото на март, руската авиация е пуснала над 200 бомби - само в района на Суми. Върху селата, върху градовете, по цивилна инфраструктура. Необходимостта от подсилване на въздушната отбрана на Украйна, за да направи този терор невъзможен, е очевидна", заяви Зеленски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп отново срещу държавите - членки на НАТО
Тръмп отново срещу държавите - членки на НАТО
Возняцки започна с победа в Маями, Уилямс отпадна
Возняцки започна с победа в Маями, Уилямс отпадна