НОВИНИ

Кирил Десподов: Лудогорец е готов да направи силни мачове в Европа

кирил десподов лудогорец готов направи силни мачове европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 28.06.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов заяви, че "орлите" са способни да направят силни изяви в европейските клубни турнири през новия футболен сезон.

Националът стори това на летището в София при пристигането на 11-кратните шампиони на България от подготвителния лагер в Австрия.

"Мисля, че отборът е готов да направи силни мачове в Европа. Добра подготовка направиха момчетата, така че няма какво друго да кажа. Трябва да видим по-силен Лудогорец, защото в европейските клубни турнири няма слаби отбори и ние трябва да даваме максимума от себе си, за да бъдем по-добри от миналата година, ако искаме да влезем в групите на Шампионската лига", започна Десподов.

Футболист №1 на България за 2018 и 2021 година сподели, че тимът няма да подцени нито един съперник и в първенството, и в евротурнирите. Десподов разкри, че основната цел пред Лудогорец е класиране в групите на Шампионската лига.

"Лудогорец не трябва да подцени нито един съперник, защото всеки тим може да поднесе изненада. Ако подценим някой, това може само лоша шега да ни изиграе. Дай Боже и на старта в шампионата да не стъпваме накриво. Имаме дълга скамейка с добри футболисти. Ще се борим и на двата фронта, но най-важната цел сега е влизане в групите на Шампионската лига", каза нападателят.

Той разкри, че ще бъде напълно готов за двубоите с черногорския първенец Сутиеска от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

"Добре се чувствам. Вече почти съм готов да навляза на сто процента да тренирам със отбора. Не мисля, че съм изпуснал много, защото все пак играх три мача с националния отбор в началото на месеца и тренирах постоянно във фитнеса, в басейна и на терена през последните три дни. Очаква се от другата седмица да тренирам пълноценно с отбора. Ще съм готов за двубоите със Сутиеска в Шампионската лига, вече треньорът ще реши дали ще разчита на мен или не", завърши Кирил Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев отстъпи на испанец в първия кръг на "Чалънджър" в Троа
Адриан Андреев отстъпи на испанец в първия кръг на "Чалънджър" в Троа
Трима от борците ни с шансове за репешажите на Европейското за юноши в Рим
Трима от борците ни с шансове за репешажите на Европейското за юноши в Рим