НОВИНИ

Кирил Десподов: Мисля, че е дошло времето България отново да играе на голям форум

кирил десподов мисля дошло времето българия отново играе голям форум
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 12.02.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболист №1 на България за 2022 година Кирил Десподов даде интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ, в което говори за отговорността да носиш званието на най-добър футболист у нас, както и целите му с Лудогорец и националния отбор.

За Десподов наградата за "Футболист на годината" е допълнителна мотивация да играе по-добре и през 2023 година, като самият играч разкрива, че се надява скоро и на трансфер в чужбина.

"За мен е голяма чест, че се наредих до такива имена и съм горд от себе си. Тази награда ми дава мотивация през следващата година да продължа да се боря и защо не отново да стана Футболист на годината", заяви Десподов.

"Всеки един футболист иска трансфер, иска да се развива. Ние сме професионалисти, които мечтаем и винаги искаме най-доброто за себе си. Трябва обаче да ти се дава шанс, за да покажеш най-доброто от себе си. В Италия за две години изиграх пет мача. Периодът ми в чужбина обаче ме научи на повече дисциплина и повече труд. В Австрия имах страхотна година под ръководството на Нестор Ел Маестро и натрупах самочувствие", допълни трикратният футболист №1 на България.

Звездата на Лудогорец коментира още и битката за титлата в Първа лига, споделяйки, че вярва в крайния триумф на "орлите" в първенството.

"ЦСКА ще направи всичко възможно, за да стане шампион. Левски и ЦСКА 1948 също ще бъдат в битката, но ако ние играем така, както можем ние ще сме шампиони. Аз вярвам в това. Определено обаче няма да бъде лесно", сподели голмайсторът на разградчани.

Капитанът на националния отбор разкри още, че за него е дошъл правилния момент България отново да се класира на голям форум, визирайки Евро 2024.

"Групата ни не е лека. Мисля, че вече няма такива отбори, които да ги преминаваш с лека ръка. Ние сме хората, които трябва да класираме България на голям форум и мисля, че вече е дошло времето. Опитвам се да сплотявам колектива и с моята игра да давам примери на останалите в отбора - когато тичам аз, трябва да тичат и те", каза Кирил Десподов.

Целия разговор с Кирил Десподов гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха учредяването на нова коалиция "Левицата"
Обявиха учредяването на нова коалиция "Левицата"
Първи разкази на българските спасители, които търсиха оцелели под развалините в Турция
Първи разкази на българските спасители, които търсиха оцелели под развалините в Турция