НОВИНИ

Кирил Десподов: Националният отбор не трябва да се дели

В последните месеци се усеща промяна в отношението към тима, заяви капитанът на българите

Кирил Десподов: Националният отбор не трябва да се дели
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 04.09.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Десподов подкрепи селекционера Илиан Илиев и също заяви, че националният отбор на България трябва да потегли с победа на старта на Лигата на нациите. Капитанът на българите заяви, че те трябва да започнат да побеждават, независимо от това, че са играли добре в последните контроли.

На официалната пресконференция преди мача с Беларус нападателят говори още за едно от новите имена в селекцията на „лъвовете“ – Фабиан Нюрнбергер.

Разбира се, че споделям това мнение и съм съгласен. В контролите показахме едно добро лице, не успяхме да победим, но се справихме много добре срещу отбори, които участваха на Евро 2024. От днес обаче влизаме в мачове за точки и утре ще направим всичко възможно да спечелим. Играхме срещу доста сериозни отбори, в някои от тях малшанса ни попречи да вземем точки или да си тръгнем победители, но ние трябва да започнем да побеждаваме, колкото и да сме играли добре“, бяха първите думи на футболиста на ПАОК

"Моите впечатления от Фабиан Нюрнбергер са, че е добро момче, комуникативен , харесва ми на тренировките.“

"Не е приятно да се играе пред празни трибуни, но имаме тренинг от КОВИД-периода, когато така се провеждаха мачовете. Пред публика е по-добре. Националният отбор не трябва да се дели на Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив) или Локомотив (Пловдив). В последните месеци се усеща промяна в отношението към националния тим, хората ни пожелават успех. Дори и днес на летището. Надявам се с добра игра да върнем хората на стадиона. Ние имаме нужна от подкрепата на публиката и ще дадем всичко от себе си, за да се подобрят нещата в позитивна посока“, завърши Десподов.

Мачът между Беларус и България ще бъде изигран утре (5 септември) на "ЗТЕ Арена" в Залаегерсег. Срещата може да гледате от 21:45 часа в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Студиото ни започва 45 минути по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трамвай дерайлира и причини катастрофа в "Княжево"
Трамвай дерайлира и причини катастрофа в "Княжево"
Националният превозвач отказа да качи на полет жена с 91% инвалидност
Националният превозвач отказа да качи на полет жена с 91% инвалидност