НОВИНИ

"Коледен град" с музика, напитки и вкусна храна отваря врати в София

​греяното вино полезно здраве дълголетие
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 06.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Първият по рода си коледен базар "София коледен град" ще отвори вратите си за посетители официално на 9 декември в 18.00 часа.

Коледното градче ще работи всеки ден от 11.30 до 21.30 часа. На него ще можете да откриете греяно вино и ракия, селектирани български вина, ароматно кафе и топли напитки, прясно изпечена домашна баница, уникално приготвени меса на барбекю, както и специални сосове за тях.

По време на "София коледен град" ще можете да опитате и от сладките изкушения – приготвени от тиква и чия, както и веган бургери. Уникалните пици, приготвени от ръчно месено тесто с квас ще бъдат част от изкушенията на градчето. За любителите на силните спиртни напитки ще има специални коктейли, а селекция от бири ще очаква ценителите на питието от хмел.

По време на "София коледен град" ще разберете защо не трябва да се страхуваме от мечките. Ще ни гостува сдружението "Мечешки истории", което ще ни разкрие множество тайни около живота на мечките, както и реални истории за тях.

Очакват ви фокуси и музика сред коледен уют на открито. Достъпът до коледния базар ще бъде свободен.

"София Коледен град" ще се проведе между 9 и 23 декември пред НДК на алеята до кино "Кабана" и ще протече едновременно с културната програма на Столична община. Програмата по традиция ще се реализира в кино "Кабана". В нея ще бъдат включени известни музикални състави и изпълнители, а през уикендите – детски представления.

"София коледен град" се организира със съдействието на Столична община и пазари "Възраждане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха над 280 000 къса цигари на 4 летища в страната
Задържаха над 280 000 къса цигари на 4 летища в страната
Нинова: Имаме някои бележки по коалиционното споразумение, до довечера трябва да ги изчистим
Нинова: Имаме някои бележки по коалиционното споразумение, до довечера трябва да ги изчистим