НОВИНИ

Лестър пропусна дузпа, но стигна до реми срещу Кристъл Палас

bnt avatar logo
от Димитър Русев
19:26, 28.12.2020
Чете се за: 01:13 мин.
Футбол
лестър пропусна дузпа стигна реми кристъл палас

Кристъл Палас и Лестър откриха 16-ия кръг на английската Висша лига с равенство 1:1. Двата отбора имаха поделено надмощие, но все пак домакините бяха отборът, който имаше по-голямо владеене на топката. Това е второ поредно равенство за Лестър, който с точката събира 29 и се изравнява с 2-ия Евертън, който няма да играе тази вечер срещу Манчестър Сити заради поне две порложителни проби за коронавирус в отбора на гостите. Палас е на 13-о място с 19 точки.

Гостите от Лестър можеха да открият резултата още в 19-ата минута, но Келечи Ихеаначо пропусна дузпа. Тя беше отсъдена заради нарушение на Джеймс Томкинс срещу Люк Томас, който направи двойно и влезе на скорост. Точно преди да центрира Томкинс го препъна.

Вратарят на домакините Висенте Гуаита обаче усети посоката на удара и спаси опита на Ихеаначо да вкара.

Кристъл Палас поведе в 58-ата минута при ситуация, която не вещаеше проблеми за вратаря Шмайхел. Уилфред Заха отне топката в центъра и подаде на дясно, след което се включи на задна греда. Топката отиде у Андрос Таунзенд, който центрира и Заха избяга от опеката на бранител на гостите и от близо вкара до гредата.

След попадението Лестър трудно намираше своя ритъм в опитите да се върне в мача поне, ако не и да търси пълен обрат. И когато изглеждаше, че "лисиците" нямат варианти, в 82-ата минута стана 1:1.

Харви Барнс изравни, след като "орлите" хвърлиха тъч, топката беше отнета от Джони Еванс, който видя влизащия на скорост Барнс и му я подаде с глава. 23-годишният продукт на клубната школа показа завидна смелост и контрол върху топката, елиминира трима и от грланицата на наказателното поле по земята прати топката в мрежата на Гуаита. Това е пето попадение за Барнс през този сезон.

След гола гостите получиха самочувствие и владееха инициативата, но удари на Барнс и на Демарай Грей от фаул минаха над горната греда.

Буквално в последната секунда на добавеното време Айозе Перес пропусна да донесе победата на Лестър, след като получи чудесна топка от Джеймс Джъстин на скорост. Ударът на Перес обаче прелетя над гредата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма: Спазват се мерките в ски курортите
Министърът на туризма: Спазват се мерките в ски курортите
Евертън - Манчестър Сити отпадна
Евертън - Манчестър Сити отпадна