НОВИНИ

Левски открива кампанията си в Първа лига с домакинство на ЦСКА 1948

левски цска 1948 солени глоби кръг първа лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:13, 15.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Български футбол
Слушай новината

Левски и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в мач от откриващия кръг на Първа лига. Срещата е в събота, 15 юли, от 18:45 часа и ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. Главен съдия на сблъсъка е Радослав Гидженов.

Три точки в класирането разделиха двата състава през миналата кампания. "Червените" се поздравиха с бронзовите медали, докато "сините" останаха четвърти и бяха принудени да играят бараж за влизане в евротурнирите срещу Арда, който спечелиха с 2:0. Любопитното е, че Левски и ЦСКА 1948 играха един срещу друг на старта и на миналия сезон, но на стадиона в Бистрица. Мачът завърши с минимален успех за "червените" с 1:0. Последва нулево равенство на "Герена", а в плейофите в първата шестица двубоят приключи с равенство 2:2 на стадион "Витоша".

Левски проведе летен подготвителен лагер в Правец, където победи последователно Етър и Марица, а за финал направи нулево равенство с кипърския АПОЕЛ Никозия. Преди заминаването за Правец, "сините" надиграха и Пирин Благоевград в учебна игра на "Герена".

От своя страна ЦСКА 1948 проведе подготовка в Словения, където направи равенство с местния Марибор, загуби от Динамо Загреб и Панатинайкос и надви Сепси, който е съперник на ЦСКА във втория квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите. Възпитаниците на Атанас Рибарски приключиха контролите с успех над Арис в Солун с 2:0.

В другия мач от деня Арда посреща Черно море. Първоначално срещата в Кърджали трябваше да се играе в петък, 14 юли, от 21:00 часа, но бе изместена с ден по молба на шампиона Лудогорец, който гостува на свой ред на новака Крумовград в петък вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еднодневни почивки на гръцките плажове остават предпочитан вариант за много българи
Еднодневни почивки на гръцките плажове остават предпочитан вариант за много българи
Трафикът към Гърция: 3-4 км за час изминават колите на опашката за ГКПП "Кулата"
Трафикът към Гърция: 3-4 км за час изминават колите на опашката за ГКПП "Кулата"