НОВИНИ

Ливърпул пречупи Евертън с две скоростни контраатаки, Гакпо с дебютен гол за „червените“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:20, 14.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
ливърпул пречупи евертък две скоростни контраатаки гакпо дебютен гол bdquoчервенитеldquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:0 при домакинството си на Евертън в дербито на Мърсисайд от 23-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените“ откриха резултата на стадион „Анфийлд“ в 36-ата минута след скоростна контраатака. Центриране на Алекс Иуоби от състава на „карамелите“ в наказателното поле на домакините бе засечено с глава на далечната греда от Джеймс Тарковски, като топката се отби в десния страничен стълб на гредата. Футболистите на Ливърпул бързо се ориентираха в ситуацията и организираха остро нападение, което премина по левия фланг чрез Дарвин Нунес, който центрира на границата на пеналтерията на гостите, а Мохамед Салах стигна първи до топката и с удар от движение прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Джордан Пикфорд, който бе напусна очертанията на полето си.

Ливърпул удвои преднината си четири минути след началото на втората част след нова добре развита контраатака. Евертън загуби топката отдясно в половината на Ливърпул и това даде възможност на Андрю Робъртсън да овладее и да напредне дълбоко в половината на гостите, където комбинира със Салах. Реализатора на първото попадение изведе Трент Александър-Арнолд в наказателното поле на „синьо-белите“, а английският национал отправи диагонално прострелно центриране по земя, което бе засечено на втората греда от Коди Гакпо, който отбеляза първото си попадение с екипа на „червените“.

В класирането съставът на Юрген Клоп събра актив от 32 точки и се изкачи на деветото място с пункт преднина пред десетия Челси. Евертън пък е 18-и с 18 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и още по-топло време днес
Слънчево и още по-топло време днес
МВнР: Възможни са опашки или отмяна на фериботи от и за Великобритания
МВнР: Възможни са опашки или отмяна на фериботи от и за Великобритания