НОВИНИ

Ливърпул взе добър аванс срещу РБ Лайпциг след груби грешки в немската отбрана

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 17.02.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
ливърпул взе добър аванс лайпциг груби грешки немската отбрана

Шампионите на Англия надиграха с 0:2 като гост момчетата на Юлиан Нагелсман в първи 1/8 финален сблъсък от Шампионската Лига.

Както добре знаете, немския отбор "прие" "мърсисайдци" на "Арена Пушкаш" в Будапеща, заради разпоредбите на германското правителство за пристигащите от Англия във връзка с новия щам на COVID-19.

Въпреки крайния резултат, РБ Лайпциг могат да съжаляват за тази загуба, тъй като определено имаха своите шансове, но две груби грешки в тяхната защита направиха разликата.

Още в 5-та минута домакините бяха много близо да открият резултата, след като Дани Олмо центрира към Марсел Забицер, но неговият изстрел с глава се отби в напречната греда.

Малко след първия половин час игра, вратарят на домакините Петер Гулачи напусна своята голлиния, за да изчисти една топка. След като го стори обаче кълбото попадна у Анди Робърстън, който се опита да прехвърли унгарския страж, но топката премина с малко над вратата.

В край на сметка, това равностойно първо полувреме завърши при нулево равенство, оставяйки развръзката за втората част.

РБ Лайпциг отново започнаха по-активно след почивката, но в 53-та минута груба грешка при една върната топката към Лукас Клостерман, изведе сам срещу вратаря Мохамед Салах и египтянинът беше точен за 0:1.

Само пет минути по-късно Норди Мукиеле се размина с топката, оставяйки очи в очи с Гулачи, Садио Мане. Сенегалецът напредна и с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата, удвои аванса на "мърсисайдци".

До края на срещата, символичните домакини имаха няколко шанса да отбележат поне почетен гол, но такъв така и не падна, оставяйки непокътнат аванса на Ливърпул.

Реваншът на "Анфилд" е след три седмици, на 10 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин разговаря с руските политически лидери
Путин разговаря с руските политически лидери
Пламен Марков в "Денят Започва": Фенове на ЦСКА преминаха границата
Пламен Марков в "Денят Започва": Фенове на ЦСКА преминаха границата