НОВИНИ

Лудогорец ще търси домакински успех срещу Олимпия Любляна, ЦСКА 1948 с дебютен евромач

лудогорец обяви мерките сигурност домакинството олимпия любляна сряда вечер
Снимка: официален сайт на ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:19, 26.07.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Български футбол
Слушай новината

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу Олимпия Любляна днес от 21:45 часа в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

На стадион "Хювеферма Арена" в Разград "орлите" ще търсят домакински успех срещу шампиона на Словения, за да си осигурят преднина преди реванша в Любляна след седмица. Голямата цел на разградчани е да стигнат до груповата фаза на Шампионската лига, но те първо трябва да се справят с Олимпия, а в третия кръг на квалификациите ги очаква турския гранд Галатасарай.

Тимът на Ивайло Петев започна колебливо новия сезон, като в първия си официален мач загуби от косовския шампион Балкани с 0:2, след което допусна поражение от новака в Първа лига Крумовград. Шампионите обаче отговориха подобаващо и разбиха Балкани с 4:0 на реванша, след което отнесоха и Етър с 5:0 във втория кръг на първенството.

Преди това от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София ЦСКА 1948 посреща ФКСБ в мач от втория кръг на Лигата на конференциите. "Червените" завършиха на трето място в Първа лига миналия сезон и се класираха за участие в евротурнирите за първи път в историята си. Те обаче имат тежка задача още на старта с румънския ФКСБ.

"Дългоочакван и много заслужен мач за нашия отбор. Концентрирани сме върху първия мач, очаквам доста динамичен двубой и се надявам да влезем подобаващо от самото начало", заяви треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски преди двубоя.

"Запознахме се с противника, знаем какво да очакваме и ще противодействаме. За момчетата това ще бъде едно предизвикателство и награда за техния труд. Преди всичко искам да видя в тях желание. Гледахме детайлно отбора на ФКСБ, доста добро впечатление правят офанзивните им футболисти. Силните страни са им, че пресират високо, поддържат темпо в противниковата половина. Хубаво е да гледаме на мача като една стъпка напред", допълни той.

Мачовете на българските отбори в евротурнирите през седмицата:

Сряда, 26 юли

20:30, ЦСКА 1948 - ФКСБ

21:45, Лудогорец - Олимпия Любляна

Четвъртък, 27 юли

20:00, ЦСКА - Сепси

22:00, Шкупи - Левски

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конституционният дебат трябва да се сведе само до съдебната власт, смятат експерти
Конституционният дебат трябва да се сведе само до съдебната власт, смятат експерти
САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна, включваща разузнавателни безпилотни самолети
САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна, включваща разузнавателни безпилотни самолети