Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Любомир Ганев подписа меморандум с кубинската федерация

от БНТ
13:23, 07.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Любомир Ганев
Снимка: Българска федерация по волейбол
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев подписа меморандум за сътрудничество с кубинската федерация.

На срещата в Хавана присъства и Борис Халачев, координатор на Международния отдел към БФВ, както Тодор Канчевски, посланик на България в държавата, и консулът Георги Гайтанджиев.

От страна на домакините в "Спортс Сити Колизеум" бяха президентът Ариел Сайнс Родригес и генералният секретар Освалдо Идел Ариас. Също така гост беше Хорхе Соса, вицепрезидент на Антилската волейболна федерация.

"За мен е голяма чест да подпишем меморандума с Куба, която е една от традиционните страни във волейбола. Работата ни тепърва ще започне. Очаквам сътрудничеството да е много ползотворно", коментира Ганев.

Меморандумът включва три точки:

1. Историческите връзки на приятелство, които обединяват както народите, така и спортните федерации, които се поддържат във взаимен интерес от разширяване на съществуващите двустранни отношения за развитието на спорта, които вече съществуват между двете страни.

2. Основната цел е да установи правните основи, които насърчават началото на процес на сътрудничество между двете федерации, който позволява изпълнението на програма от действия, насочени към материализиране на:

Договори за спортисти
Организиране на двустранни спортни събития
Тренировъчни лагери
Обучение на треньори
Ползване на спортни съоръжения
Размяна на делегации

3. Страните се задължават да действат добросъвестно и да започнат съответните преговори за спазване при реда и условията на целите, изложени в меморандума. Като признават, че условията за извършване на планираните действия ще бъдат договорени от подписалите се страни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Искаме от Сърбия да арестува Антони Тренчев и Коста Кънчев от Nexo
Искаме от Сърбия да арестува Антони Тренчев и Коста Кънчев от Nexo
Слабо затопляне през почивните дни
Слабо затопляне през почивните дни