НОВИНИ

Манчестър Сити надви Реал (Мадрид) в спектакъл със седем гола на "Етихад"

манчестър сити надви реал мадрид спектакъл седем гола етихад
bnt avatar logo
от БНТ
23:35, 26.04.2022
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити победи Реал (Мадрид) с 4:3 в епичен първи полуфинален мач от Шампионската лига, като Карим Бензема запази надеждите на испанския гранд за ответния мач.

Кевин Де Бройне, Габриел Жезус, Фил Фодън и Бернардо Силва се разписаха за домакините на стадион "Етихад", а Бензема реалзира два пъти - включително от дузпа - и Винисиус бе точен за Реал.

Отборите ще се срещнат в Испания за реванша следващата сряда, 4 май.

"Гражданите" откриха резултата на "Етихад Стейдиъм" във 2-ата минута, когато Рияд Марез получи топката на десния фланг, смени посоката си към дъгата на наказателното поле и центрира, а Кевин Де Бройне с летящ плонж се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Сити удвои преднината си в 11-ата минута. Голмайсторът Де Бройне центрира отляво по диагонал в пеналтерията на Кралския клуб, където Дейвид Алаба не успя да изчисти топката, тя попадна в краката на Габриел Жезус, който с едно докосване преодоля Едер Милитао, обърна се на 180 градуса и с фалцов удар прати кълбото в далечния долен ляв ъгъл на Куртоа.

Реал (Мадрид) намали изоставането си в 33-ата минута, когато Ферлан Менди центрира отляво към наказателното поле на домакините, а Карим Бензема засече топката на границата на пеналтерията, мушна я между краката на Олександър Зинченко, кълбото се отби в страничния стълб и влетя в долния ляв ъгъл на Едерсон.

Английският шампион върна преднината си от два гола осем минути след началото на втората част. Резервата Фернандиньо центрира от десния фланг в наказателното поле на "белите", където непокритият Фил Фоудън стреля с глава от границата на вратарското поле и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Две минути по-късно Фернандиньо, който получи капитанската лента, допусна Винисиус да го преодолее елементарно по левия фланг, след което нападателят на Реал напредна в наказателното поле и стреля фалцово, за да прати топката в далечния долен ляв ъгъл на Едерсон за 3:2.

Четвърт час преди края на редовното време "гражданите" реализираха и четвърто попадение. Зинченко бе фаулиран от Тони Кроос на границата на наказателното поле, главният рефер Ищван Ковач пусна авантаж, Бернардо Силва овладя топката и стреля, разписвайки се в близкия горен десен ъгъл на Куртоа, който бе като зашеметен.

В 82-ата минута Емерик Лапорт от състава на Манчестър Сити игра с ръка в наказателното си поле и гостите от Мадрид получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Карим Бензема, който се разписа в стил "Паненка" в центъра на вратата, докато вратарят Едерсон се хвърли в левия ъгъл.

Ливърпул посреща Виляреал в другия полуфинал тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър ще даде брифинг заради спирането на газа от Русия
Енергийният министър ще даде брифинг заради спирането на газа от Русия
"Денят започва" на 27 април: Българска делегация в Киев - за ходовете на властта и разделителните линии
"Денят започва" на 27 април: Българска делегация в Киев - за ходовете на властта и разделителните линии