НОВИНИ

Миньор 2015 представи мъжкия си тим, който от новия сезон ще участва в Националната баскетболна лига

миньор 2015 представи мъжкия тим новия сезон участва националната баскетболна лига
Снимка: Милен Миланов, БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 01.09.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболен клуб Миньор 2015 представи мъжкия си тим, който от новия сезон ще се състезава в Националната баскетболна лига. Това се случи на пресконференция в зала "Борис Гюдеров" в Перник в присъствието на треньорския щаб на тима и секретаря на община Перник Мартин Жлябинков.

Президентът на клуба Николай Горанов заяви, че на днешния ден се поставя историческо начало и една нова ера в мъжкия баскетбол в Перник.

"С този екип, с който сме се събрали, имаме желанието да постигнем успехи като тези от миналото на женския баскетболен отбор, както и да върнем славата на града като баскетболна сила. Изградихме отбор основно от млади момчета и искаме той да даде поводи за гордост", коментира Горанов.

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов също потвърди, че идва в миньорския град с удоволствие, за да постави едно ново начало за мъжкия баскетбол. По думите му Перник има традиции в този вид спорт, които са назад във времето и са свързани с мъжкия тим на Металург.

"Смятам, че с екипа, щаба, както и с помощта на кмета Станислав Владимиров, ще успеем да изпълним това, което сме си поставили като цел. Благодаря за възможността, която ми се дава да поставим началото на нещо, което смятам, че няма да бъде за две или три години, а ще продължи и след като спра да се занимавам с баскетбол", каза Младенов.

В отбора на Миньор 2015 има седем играчи от български произход и четирима чужденци - двама американски граждани и двама представители на сръбската баскетболна школа. Помощник-треньор е Ивица Вукотич. Договорът му е за две години. С такъв срок са договорите и на четиримата чужденци в тима.

Секретарят на община Перник Мартин Жлебинков коментира, че Миньор 2015 за кратко време се е превърнал в клуб, който е фактор в българския баскетбол. От името на общинската администрация той заяви финансова подкрепа и съдействие към тима.

През юни тази година Миньор 2015 спечели титлата в Българската баскетболна лига-А група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на факти: Фалшива страница събира пари с откраднати снимки на болно румънче
Проверка на факти: Фалшива страница събира пари с откраднати снимки на болно румънче
Новият рамков договор: Отлага се увеличението на заплатите в болниците
Новият рамков договор: Отлага се увеличението на заплатите в болниците