НОВИНИ

Мирослав Ралчев: Трябва да произведем играчи на европейско ниво

мирослав ралчев произведем играчи европейско ниво
Снимка: balkan-basket.com
bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 16.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Балкан U19 Мирослав Ралчев изведе отбора си до златен дубъл през този сезон. След като в началото на месеца „зелените“ спечелиха Купата на БФ по баскетбол, в неделя в Ботевград те триумфираха и с титлата в първенството. Ботевградчани спечелиха трофея след здрава битка с Левски в „Арена Ботевград“ и успех във финала с 84:74. Ралчев получи и наградата на името на Стоян Божанков.

„Емоциите не мога да ги опиша с думи. Много съм щастлив и най-вече от това, че момчетата си показаха потенциала, а те имат добър. Дай Боже, да се реализират в НБЛ и то подобаващо в най-близко време", сподели наставникът пред BGbasket.com.

"Всеки опит е положителен във всяко отношение. Когато са добили такъв и от тренировките при мъжете, това е незаменимо, защото с юношеските формации не могат да научат такива неща. В същото време ние участвахме и в ББЛ, което ни даде и допълнителни мачове срещу по-опитни играчи, така че резултатите засега са добри, но трябва да мине още време, за да са фактори и в първата лига, а не във втората", коментира още Ралчев.

"Трябва селекция в клубовете с амбиции, за да могат да се произвеждат наистина добри играчи и на европейските първенства да изглеждаме по друг начин на всички възрасти. Ние сме треньори на подрастващи и работим ежедневно, така че най-главната цел за нас е, освен да печелим финали или състезания, наистина да произведем играчи", каза още треньорът на Балкан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Далас се наложи над Сиатъл и се класира за финала в Западната конференция на НХЛ
Далас се наложи над Сиатъл и се класира за финала в Западната конференция на НХЛ
Швеция победи Финландия на Световното първенство по хокей на лед с дузпи
Швеция победи Финландия на Световното първенство по хокей на лед с дузпи