НОВИНИ

Много слънчеви часове в почивния съботен ден

слънчеви часове почивния съботен ден
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 14.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Минималните температури днес ще са между 1° и 8°, максималните - от 10° до 17°.

В по-голямата част от страната денят ще започне с ниска облачност. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до вечерта облачността ще намалее и в много райони от останалата част на страната. Ще бъде почти без валежи. В Източна България ще духа умерен север-северозападен вятър.

В планините облачността ще намалее до слънчево време, но в сутрешните часове по високите части на Централна Стара планина все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево и почти тихо. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но и там около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 10° и 15°.

Във вторник от запад облачността ще се увеличи и в Западна България на места ще превали, а дневните температури там ще са по-ниски спрямо предишните дни.

В сряда от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите и в Източна България ще се понижат. Ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4212 случая на коронавирус при 12 413 теста
4212 случая на коронавирус при 12 413 теста
Проект: Детските надбавки остават само за хората с ниски доходи
Проект: Детските надбавки остават само за хората с ниски доходи