НОВИНИ

МОСВ предупреждава: Очакват се нови повишения на нивата на реките

нивото реките етрополе остава високо очакват валежи
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 22.11.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

В резултат на валежи днес и през следващите три дни се очакват повишения на речните нива в някои от водните басейни, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

По-значително покачване на водата днес е възможно в Дунавския басейн - в долните течения на основните реки западно от река Вит.

В следобедните и вечерните часове на 24 и 25 ноември в резултат на валежи от дъжд и сняг ще има повишения на речните нива в целия басейн.

По-значителни повишения са възможни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта срещу 25 ноември във водосборите западно от река Искър.

Очакват се повишения на речните нива и в Черноморския басейн. Такива се прогнозират във водосборите на реките южно от Варна.

По-значителни повишения са възможни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека, посочват от МОСВ.

След понижаване утре и в петък в събота се очакват нови повишения на речните нива, по-значителни в следобедните и вечерните часове във водосборите на южночерноморските реки.

Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през следващите дни - прогнозите са за речните нива в долните части от водосбора на Тунджа и на Арда. В резултат на валежи от дъжд и сняг в събота ще има повишения на речните нива в целия водосбор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ергюнал Себахтин: Няма как да забравя такова нещо, тъй като досега не съм имал такава контузия
Ергюнал Себахтин: Няма как да забравя такова нещо, тъй като досега не съм имал такава контузия
Акция на ГДБОП в Перник и София срещу наркотиците, има задържани
Акция на ГДБОП в Перник и София срещу наркотиците, има задържани