НОВИНИ

Над 40 състезатели ще се борят за медалите на състезанието по стрелба с лък за Купа "Разград" 2023

състезатели борят медалите състезанието стрелба лък купа разград 2023
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:53, 24.06.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 40 състезатели участват в международния турнир по стрелба с лък за Купа "Разград 2023".

Организатор на най-дълголетното състезание в историята на Българската федерация по стрелба с лък е разградският клуб "Антибиотик" със съдействието на общината, а надпреварата се провежда в комплекса на клуба.

Турнирът започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на България. С асистентството на две шампионки при подрастващите флагът бе издигнат от майстора на спорта и роден в лудогорския град Иван Йотов, печелил рекордните 15 пъти трофея.

Участниците в 40-ото издание на надпреварата бяха приветствани от зам.-кмета Добрин Добрев, който пожела високи спортни постижения на участниците в състезанието и изрази надежда, че турнирът ще се провежда още дълги години.

Председателят на разградския клуб Красимир Дяков обясни, че в юбилейния турнир с най-добрите състезатели от българските клубове ще се конкурират и представители от Румъния. Той посочи още, че заради липсата на финансиране от Министерството на младежта и спорта, както и поради факта, че първенството е приключило в началото на месеца, много от клубовете се включват с непълни състави.

Спортният клуб "Антибиотик", който обра медалите на държавния шампионат в София, ще бъде с пълни отбори във всички категории, като при момчета и момичета под 12 година ще бъде представен от по два състава. За класиралите се от първо до трето място в турнира са предвидени и медали.

Сред официалните лица на събитието бяха още председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев, генералният секретар на Българската федерация по стрелба с лък Донка Шопова, главният експерт "Спорт" в Община Разград Валери Бойчев, бившия председател на ДФС Лудогорец Здравко Душков, който е съдействал за провеждането на много от състезанията.

По повод юбилея Донка Шопова връчи на Красимир Дяков почетен плакет. Музикален поздрав към гости и състезатели поднесоха възпитаничките на Музикалната школа Мартина Матева и Пресияна Тодорова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кокаин зад над половин милион лева откриха шуменски полицаи в тайник на автомобил (СНИМКИ/ВИДЕО)
Кокаин зад над половин милион лева откриха шуменски полицаи в тайник на автомобил (СНИМКИ/ВИДЕО)
Пригожин в отговор на Путин: Ние не сме предатели, а патриоти
Пригожин в отговор на Путин: Ние не сме предатели, а патриоти