НОВИНИ

Най-възрастният футболист, играл на световно, слага край на кариерата си

bnt avatar logo
Източник: БНР
14:54, 24.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
възрастният футболист играл световно слага кариерата

Есам Ел Хадари прекратява своята футболна кариера на 47 години

Легендарният вратар на египетския национален отбор официално прекрати своята кариера, споменавайки по време на телевизионно шоу, че "футболът е втората му съпруга и сега той иска развод".

Ел Хадари се отказа от участие за националния отбор на Египет още през 2019 година, тъй като не беше включен в състава за Купата на африканските нации.

"Футболът е втората ми съпруга и реших да се разведа. Няма да се завръщам към спорта отново. Цялата система има грешки и това е нормално. Няма какво повече да искам от моята кариера. В Египет няма по-добър от мен. Бях единствено на резервната скамейка през 1998 година, когато на вратата беше Надер Ел Сайед", коментира Ел Хадари.

Стражът записа 159 мача с екипа на Египет след дебюта си през 1996 година и спечели купата на африканските нации общо четири пъти, като бе избиран за най-добър вратар в три турнира. А по време на Мондиал 2018 45-годишният играч стана най-възрастният футболист, който участва на финали на световно първенство.

В периода 1996-2008 година Есам Ел Хадари носи екипа на Ал Ахли, с който спечели осем титли на страната, четири купи, четири Суперкупи на Египет, както и три трофея в Шампионската лига в Африка. За последно той бе част от отбора на Ногум, където успя да стартира в 5 мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аквапаркът в парк "Възраждане" отваря на 27 юли
Аквапаркът в парк "Възраждане" отваря на 27 юли
Сантана: Дойдох в Лудогорец, за да играя в Шампионската лига
Сантана: Дойдох в Лудогорец, за да играя в Шампионската лига