НОВИНИ

Нефтохимик 2010 Бургас се завърна към победите в НВЛ след здрава петгеймова битка в Монтана

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:49, 01.03.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
нефтохимик 2010 бургас завърна победите нвл здрава петгеймова битка монтана
Слушай новината

Нефтохимик 2010 Бургас се завърна на правилния път в Националната волейболна лига (НВЛ), след като в дербито на 19-ия кръг надигра с 3:2 (25:22, 18:25, 25:21, 19:25, 15:12) гейма като гост състава на Монтана.

В Северозападна България двата тима изиграха равностоен двубой, като момчетата на Мартин Стоев на два пъти повеждаха в резултата, но и в двата случая монтанчани намираха сили да се върнат в борбата и така всичко трябваше да се реши след тайбрек, в който бургазлии бяха малко по-добри и в крайна сметка заслужиха успеха.

Мачът започна по-силно за домакините, водени от Даниел Пеев, които в откриващата част на пръв поглед имаха инициативата в точките до 18:18, когато шампионите поеха контрол върху събитията на игрището и след 25:22 в своя полза затвориха първия сет.

Във втория състезателите на Монтана бяха тези, които водеха в дълги периоди от времето, но допуснаха да се стигне до равенство при 17:17. За разлика от предишния гейм обаче този път домакините не допуснаха късен обрат и до края спечелиха осем от следващите девет разигравания, за да изравнят резултата след 25:18.

Следващите две части в зала "Младост" преминаха при поделено надмощие, като в третия сет играчите на Нефтохимик 2010 водиха от началото до края по пътя към крайното 25:21, а след това на свой ред в четвъртия монтанчани не изпуснаха нито за момент водачеството, за да вкарат срещата в тайбрек след 25:19.

Решителният пети гейм обаче стартира по вкуса на гостите, които след грешки на противника и няколко успешни блокади набързо дръпнаха в точките при 9:4. Домакините направиха опит да се върнат в частта, но в крайна сметка усилията им не бяха достатъчни и така бургазлии се поздравиха с крайната победа след 15:12.

Най-резултатен за успеха стана Бранимир Грозданов с 21 точки, с 15 завърши Розалин Пенчев, а 13 допълни Красимир Георгиев.

В същото време за монтанчани Кристиан Валчак се отчете с 19 пункта, Самуил Вълчинов приключи с един по-малко, докато Павел Душков реализира 13.

В класирането Нефтохимик 2010 Бургас заема третото място с 42 точки и баланс 14-5, а Монтана е на петата позиция с 33 пункта и показатели 11-8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Кутев: Това е цирк, нищо в сглобката не се е променило
Антон Кутев: Това е цирк, нищо в сглобката не се е променило
Росен Плевнелиев: Надявам се да има позитивен сценарий, ситуацията е взривоопасна
Росен Плевнелиев: Надявам се да има позитивен сценарий, ситуацията е взривоопасна