НОВИНИ

Необичайно студено и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 18.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава да вали все още на места в Източна и Южна България. Най-голямо е количеството, измерено от началото на валежната обстановка до 9.00 часа днес в Хасково и Ахтопол – около 30 литра на кв. метра, в Кърджали, почти 40 литра на кв. метра.

В следобедните часове валежите в повечето райони ще спрат, но временно. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°.

През нощта отново на много места ще вали дъжд, в районите с надморска височина над 500 метра - сняг. Температурите утре сутринта ще са между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски.

През деня валежите ще намалеят, а и облачността в много райони ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 8° и 13°, по Черноморието, където ще бъде облачно - около 10, 11. Там вятърът ще е слаб до умерен от юг, а вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде облачно и мъгливо. На места ще има валежи от сняг, по-значителни до обяд в масивите в Югоизточна България. Следобед валежите ще отслабват и спират.

Вечерта, главно в планините от Югозападна България, все още ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър.

Студено за сезона и в много райони с валежи ще бъде на Балканите и утре. Дъжд ще вали и на много места в Европа. В северните и североизточните части от континента ще бъде по-топло от обичайното за средата на април.

У нас през следващите дни температурите ще се повишават, по-съществено през втората половина на седмицата, когато ще има и повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем българи влизат в битка за медали на Европейското по бокс за младежи и девойки днес
Седем българи влизат в битка за медали на Европейското по бокс за младежи и девойки днес
Корнелия Нинова нареди смяна на борда на "Кинтекс"
Корнелия Нинова нареди смяна на борда на "Кинтекс"