НОВИНИ

Николай Костов: Отборът на Шкупи няма да бъде подценен, очакваме този мач с нетърпение

николай костов отборът шкупи подценен очакваме мач нетърпение
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:36, 02.08.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски няма право и няма да подцени македонския футболен клуб Шкупи в срещата реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, сигурен е старши треньорът на "сините" Николай Костов. Неговият отбор спечели с 2:0 в Скопие и утре от 20:00 е домакин на "Герена".

През миналата година Левски допусна срамно отпадане от малтийския Хамрун Спартанс, но от отбора твърдят, че са си научили урока.

"Андриан Краев каза след първия мач, че футболистите са си взели поука, така че се надявам да подходят сериозно към противника", каза той на пресконференция преди мача.

"Мисля, че така и ще стане. Противникът има своите достойнства. Теренът от първия мач не повлия само на нашата игра, те също имат технични футболисти. Отборът на Шкупи няма да бъде подценен, ще подходим професионално. Очакваме този мач с нетърпение и се радваме, че стадионът ще бъде пълен. Трябва да бъдем малко по-прагматични, тъй като имаме два гола преднина. Трябва да затваряме пространствата, но това не означава, че ще играем защитно. Шкупи има силни футболисти в средата на терена и много добър и бърз нападател", заяви Костов.

Костов ще бъде лишен от услугите на защитника Кристиан Димитров, но нападателят Рикардиньо е възстановен и е готов за игра. Бразилецът получи травмата преди десетина дни в мача срещу Ботев (Пловдив), след което игра в Скопие. Той получи почивка срещу Локомотив (София), който Левски разгроми с 6:0.

"Рикардиньо е готов за игра, но не сме решили дали ще вземе участие в началото на мача. Кристиан Димитров няма да играе", каза още Костов.

Халфът Асен Митков е титуляр през новия сезон, след като "сините" се разделиха с Филип Кръстев. 18-годишният плеймейкър заяви, че настроението в съблекалнята е приповдигнато след трите поредни победи за Левски.

"С всеки мач трупам самочувствие. Страхотно е да играеш пред най-великата публика в България. Атмосферата в съблекалнята е страхотна след трите поредни победи. Благодаря на треньора за доверието и му обещавам, че ще работя още по-здраво", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девойките на България до 18 г. ще играят срещу Украйна в Европейската отборна купа
Девойките на България до 18 г. ще играят срещу Украйна в Европейската отборна купа
От утре НОИ изплаща със задна дата увеличените обезщетения за майчинство
От утре НОИ изплаща със задна дата увеличените обезщетения за майчинство