Нови цени на билети и карти за градския транспорт във Варна

от БНТ
18:34, 17.08.2021
5622
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Поскъпване на еднократните хартиени билети и въвеждане на персонализирани карти в градския транспорт във Варна предлага общинската фирма "ТАСРУД".

Предвижда се цената на билета за 60 минути, купен от автомат на спирка, да е 1,50 лева, а от машина в автобуса - 2 лева. За сметка на това абонаментните карти поевтиняват.

Цената на билетчето се повишава, за да може хората да се научат да пътуват с карти. Ще отнеме известен период от време, но смятаме, че това е правилният подход, каза Младен Иванов, директор на "ТАСРУД".

С най-изгодна цена ще бъде персонализираната карта със снимка и име, която предстои да бъдат въведена. Месечната за всички линии ще струва 40 лева или с 10 лева по-малко от неперсонализираната.

С по-евтини карти ще пътуват и хората с увреждания. За пенсионерите и учениците цената няма промяна.

Важното, което е и за нас, които планираме транспорта и разписанията, и всички процеси, свързани с управлението, е да знаем колко пътници има в автобуса и кой накъде пътува, не конкретно човекът накъде пътува, каза Младен Иванов, директор на "ТАСРУД". За нас това е важно, за да може да предложим по-добра услуга на нашите съграждани от гледна точка планирания на пътуванията, допълва той.

Обмисля се още въвеждане на семеен билет за четирима души и уикенд билет.

Репортер: Силвия Русинова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Здравният министър обсъди епидемичната обстановка с всички РЗИ-та от страната
Здравният министър обсъди епидемичната обстановка с всички РЗИ-та от страната
Втори кръг: ИТН, ГЕРБ И БСП на консултации при президента
Втори кръг: ИТН, ГЕРБ И БСП на консултации при президента