НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в убийството на майка си в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:16, 23.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста мъжа, обвинен в убийството на майка си в Бургас. 24-годишният Георги Генджов е бил употребил наркотици непосредствено преди злощастния инцидент от 21 януари - показват последните данни на разследващите.

Той е считал, че жертвата не е негов биологичен родител, стана ясно от думите на служебния му защитник - адвокат Ваня Радиева:

"Предполагаме, че това, което е извършил се дължи на някакви психични процеси в главата му, които тепърва ще се установяват при назначена психиатрична експертиза. От кратките обяснения, които получихме, разбираме, че той е считал, че това не е биологичната му майка. Не знам защо."

На този етап от производството, най-вероятно защитата ще се съгласи с искането на прокуратурата за налагането на постоянен арест спрямо 24-годишния мъж. "Той има нужда от лечение, ако мярката бъде "домашен арест", няма да има кой да го обслужва", каза адв. Радиева. След кратко заседание и общото искане в пледоариите на обвинението и защитата, магистратите оставиха обвиняемия в ареста.

Младият мъж беше докаран в съдебната зала под засилена охрана и с белезници. Заседанието по мярката за неотклонение се гледа при закрити врата. Съдия Захарин Захариев не допусна журналисти в залата.

снимки: БТА

"Към момента на деянието можем да кажем, че е бил в начална фаза на шизофрения“, каза от своя страна прокурор Ангел Георгиев, което потвърди думите на адв. Радиева, че клиентът ѝ е бил лекуван повече от три пъти в Центъра за психично здраве в Бургас.

Вижте прякото включване на Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девет души на съд в Нидерландия за убийството на разследващ журналист
Девет души на съд в Нидерландия за убийството на разследващ журналист
Станимир Беломъжев спечели сребърно отличие в спринта на световното първенство по ски ориентиране
Станимир Беломъжев спечели сребърно отличие в спринта на световното първенство по ски ориентиране