НОВИНИ

Пари Сен Жермен привлече уругваеца Мануел Угарте

пари сен жермен привлече уругваеца мануел угарте
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 07.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен финализира днес трансфера на уругвайския полузащитник Мануел Угарте от португалския Спортинг Лисабон след пристиганията на Милан Шкриняр и Марко Асенсио по-рано през седмицата.

22-годишният Угарте парафира петгодишен договор с френския шампион, който е платил сума от порядъка на 60 млн. евро. Парижани се пребориха с Челси за подписа му. Дефанзивният халф стартира кариерата си в местния Феникс, преди да премине в Португалия, където игра за Фамаликао. Скоро след това той бе привлечен от Спортинг, където прекара последните два сезона. Угарте бе неизползван член от състава на Уругвай на Световното първенство в Катар.

Той е третото ново попълнение на ПСЖ, след като Шкриняр и Асенсио дойдоха като свободни агенти. Световният шампион с Франция от 2018 Лука Ернандес също се очаква да пристигне в Париж и да подсили парижани след идването на новия старши треньор Луис Енрике.

Въпреки това остават въпросителни около бъдещето на Килиан Мбапе, който заяви миналия месец, че няма да удължи договора си, който изтича следващото лято. Ако няма промяна в позицията му, клубът трябва да го продаде през настоящия трансферен прозорец – в противен случай рискува да го загуби за нищо след изтичането на контракта му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През кои гранични пунктове може да избегнем опашките за Гърция?
През кои гранични пунктове може да избегнем опашките за Гърция?
Река наводнява къщи в Бобов дол заради непочистено 60 години корито
Река наводнява къщи в Бобов дол заради непочистено 60 години корито