НОВИНИ

Петър Мицин триумфира на 200 метра бътерфлай по време на Държавното отборно първенство по плуване

петър мицин плува финалите 200 метра свободен стил
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 07.04.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Петър Мицин спечели титлата във финала на 200 метра бътерфлай по време на Държавното отборно първенство по плуване, което стартира днес на басейн "Спартак".

17-годишният Мицин, който се състезава за клуб "Вихрен Сандански" спря хронометрите на 2:01.13 минути, с което остави зад себе си Никола Караиванов от "Астери" с 2:04.80 минути и Виктор Христов от "Олимпия" с 2:05.49 минути.

След надпреварата пък Петър Мицин разкри пред БНТ, че ще насочи усилията си към плуването на 400 метра свободен стил, където има шанс да покрие норматив "Б" за участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Участие в надпреварата взе и националният ни рекордьор в дисциплината Антъни Иванов, за когото това бе първо състезание след пауза от четири месеца. Припомняме ви, че Иванов е заплашен със спиране на състезателни права заради допинг, а наскоро влезе и в конфликт с плувната ни федерация. Днес в състезанието на 200 метра бътерфлай той се нареди 5-и с време 2:08.21 минути.

"Реших да плувам, защото много хора ме отписаха. Аз обичам да им доказвам обратното. След 4 месеца почивка е супер. Успяхме да станем 4-ти на щафетата. Явно който си го може, си го може. Надявам се правдата да възтържествува и да не съм наказан. Не съм употребявал нищо. Надявам се тези евтини номерца и удари под кръста да спрат", коментира Антъни Иванов пред БНТ.

В неделя (9 април) не пропускайте участието на Антъни Иванов в предаването "Арена спорт" от 12.30 часа по БНТ 1, в което плувецът ще говори за бъдещето си в националния отбор и други интересни теми.

Иначе в първи ден от Държавното първенство по плуване Калоян Братанов грабна титлата на 100 метра свободен стил с време 50.77 секунди, докато в същата дисциплина при дамите златото заслужи Марияна Шаламанова с 1:00.21 минута.

На 50 метра бруст при мъжете първи завърши опитният Лъчезар Шумков с време 28.38 секунди, а на 100 метра гръб при жените Габриела Георгиева очаквано триумфира с 1:02.85 минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд се върна към победите след домакински успех срещу Септември
Локомотив Пд се върна към победите след домакински успех срещу Септември
Алекс Лазаров: Топ 100 е постижима цел до края на сезона
Алекс Лазаров: Топ 100 е постижима цел до края на сезона