НОВИНИ

По-високи температури днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 08.09.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще бъде хладно, с минимални температури в по-голямата част от страната от 11° до 14°, на места до 16 - 17°, но максималните температури ще се повишат, в сравнение с вчера и ще са между 27° и 32°, в София - около 27°. Ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 24° до 26°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места са възможни слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от югоизток, по най-високите части - до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност, но към вечерта в Северозападна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

В събота вятърът от северозапад ще се усили. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни явления - в Северна България. Температурите ще са почти без промяна.

В неделя и понеделник ще има променлива, по-често значителна облачност. Отново ще има валежи, първия ден на малко места, главно в Южна България, през нощта срещу понеделник на повече места в цялата страна, в понеделник - главно в източните райони. Възможни са и гръмотевици. В неделя вятърът временно ще отслабне, в понеделник отново ще се усили.

Започналото понижение на температурите ще продължи и в началото на следващата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес започват проверки за незаконна сеч в горите в Карловско
От днес започват проверки за незаконна сеч в горите в Карловско
Скоростта на Сане и Байерн Мюнхен в Милано се оказа непосилна за Интер
Скоростта на Сане и Байерн Мюнхен в Милано се оказа непосилна за Интер