НОВИНИ

"Порталът" е достъпен за гледане онлайн до 20 юни

порталът достъпен гледане онлайн юни
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 10.06.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Култура
Слушай новината

На 6 юни беше излъчен финалният епизод от сериала на БНТ "Порталът".

Епизодът вече е достъпен на сайта на БНТ, а феновете на продукцията ще могат да го гледат до 20 юни 2021 г. След това сериалът ще бъде свален от онлайн пространството, за да може да бъде предложен на други тв канали в страната и в чужбина.

Предвиждат се и повторения в ефира на обществената телевизия.

Излъчването на всяка от сериите в национален ефир беше последвано от онлайн премиери в официалния канал на БНТ в YouTube. До момента сериите са гледани стотици хиляди пъти в интернет.

"Порталът" предизвика много реакции в различни платформи и социални медии. Откроява се положителното отношение на зрителите. Породиха се много дискусии – точни ли са цените на продуктите в бакалията и цветовете на полицейските униформи, работело ли е „Яйцето“ през 1979 г...

Името "Порталът" се превърна в нарицателно за пътешествие във времето. Само за няколко седмици сериалът създаде свое пространство в градската среда на столицата. БНТ и изпълнителният продуцент "Мирамар филм" получиха стотици запитвания, сред които ще има ли втори сезон и къде точно се намират локации, на които са заснети ключови сцени. Интересът на студенти към 137-а аудитория в Софийския университет, където наистина се помещава историческият зазидан балкон - портал на времето, е много по-голям от обикновено.

Проникването в затворения отдавна клуб "Яйцето" в същата сграда също стана модерно за фотосесии и лични селефита. А певицата Мариета Петракиева избра локациите на сериала, за да създаде паралелна история, свързана с филма, в клипа към новия си сингъл "Мистерия".

Една от песните от сериала, които се изпълняват в нов аранжимент от Мария Илиева, излезе като сингъл със специално заснет клип. Само за десетина дни "Остани тази нощ" по музика на Рафи Жамакорцян и текст на Дамян Дамянов надхвърли 100 000 гледания в YouTube и се радва на изключително положителни коментари. Песента звучи по радиата, фокусирани върху българска музика и е достъпна във всички музикални онлайн платформи.

Ще има ли втори сезон сериалът – предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович е уверен, че утре ще победи Надал
Джокович е уверен, че утре ще победи Надал
Опасност от градушки следобед
Опасност от градушки следобед