НОВИНИ

Повече от спорт, повече от една игра. Феновете се обединиха в чест на Роналдо

почит кристиано роналдо
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 20.04.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболът винаги е бил повече от една игра, повече от спорт. Само феновете знаят колко силно могат да обичат своя клуб. Любовта им обаче може да бъде отправена дори към най-големия съперник, а цветовете на отбора да загубят значение, когато става дума за човечност, когато сърцето му е разбито на парчета.

Съпричастност и искрена подкрепа. Точно това получи Кристиано Роналдо в един от най-трудните моменти в своя живот. Когато големите съперници Ливърпул и Манчестър Юнайтед излязоха един срещу друг, португалският национал се оказа в центъра на терена, въпреки че не беше на полето на „Анфийлд“ във вторник вечерта.

Привържениците на Ливърпул аплодираха в продължение на една минута звездата на „червените дяволи“ Кристиано Роналдо и семейството му след трагичната смърт на сина му.

Точно в този момент всички фенове се обединиха. Яростните съперници забравиха за враждата за една минута. И всички бяха хора, отдавайки почит на един от тях. Подкрепяйки го в мъката, която изпитва.

Кристиано Роналдо и неговата половинка Джорджина Родригес обявиха в понеделник, че са загубили едно от близначетата си по време на раждане. Другото дете, момиченце, се ражда живо и по думите им, това им дава сили да продължат.

„С най-дълбока тъга трябва да съобщим, че нашето момченце почина. Това е най-голямата болка, която всеки родител може да изпита. Само раждането на нашето момиченце ни дава сили да изживеем този момент с малко надежда и щастие“, се казва в изявление в профила на Роналдо в Инстаграм.

Кристиано Роналдо не беше част от състава на Манчестър Юнайтед за мача във Висшата лига във вторник срещу Ливърпул на „Анфийлд“. Играчите на двата отбора носеха черни ленти за ръцете си в знак на уважение към португалския национал и неговото семейство.

В 7-ата минута на срещата феновете на стадиона, който разбираемо беше препълнен с привърженици на „мърсисайдци“, се изправиха на крака и всички заедно започнаха да ръкопляскат в знак на уважение.

Емоцията стана още по-силна, когато феновете на Ливърпул запяха своя клубен химн „You'll Never Walk Alone“ („Никога няма да вървиш сам“ – бел.ред.).

Мениджърът на домакините Юрген Клоп също се включи в аплодисментите в 7-ата минута на срещата.

Ливърпул победи големия си съперник Манчестър Юнайтед с 4:0 в отложения мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Успехът изкачи "червените" на върха в класирането със 76 точки, с 2 повече от прекия съперник за титлата Манчестър Сити, който обаче е и с мач по-малко.

Кристиано и Джорджина обявиха, че очакват близнаци през октомври 2021 година. Преди това футболистът имаше четири деца, едно от които момиченце от настоящата му приятелка. Останалите три са родени от две сурогатни майки.

Все още не е ясно кога Кристиано Роналдо ще се завърне на терена.

Снимки: БГНЕС

Автор: Станислава Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 8 села в Петричко улиците никога не са асфалтирани, хората молят за държавна подкрепа
В 8 села в Петричко улиците никога не са асфалтирани, хората молят за държавна подкрепа
Съюз на международните превозвачи: Ако се премахне биокомпонентата в горивата, бензинът ще падне с 10 ст.
Съюз на международните превозвачи: Ако се премахне биокомпонентата в горивата, бензинът ще падне с 10 ст.