НОВИНИ

Появи се още един кандидат за президентското място в БФС

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:15, 13.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Български футбол
появи един кандидат президентското бфс

Бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов потвърди, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз на Конгреса на организацията през декември.

Кандидатурата на Порточанов бе издигната от Септември Симитли още през май, а сега той сам изрази намерението си да се бори за президентския пост.

"Относно моята кандидатура за шеф на БФС, твърдо мога да кажа, че тя не зависи по никакъв начин от това кой ще е премиер и кой президент на България. През годините съм доказал, че мога да работя с всички управления. Със сигурност няма да изневеря на принципите си и спазването на законите в бъдеще. Има колеги, които се ослушват като гърмени зайци и чакат да видят дали Бойко ще падне от власт, или ще остане, и тогава ще обявят намеренията си. Това говори за техния морал", заяви Порточанов.

До момента само още един човек е потвърдил намерението си да се кандидатира за поста - президентът на Марица Пловдив Христо Христов.

Очаква се за президентския пост в БФС да се кандидатира и дългогодишният вицепрезидент и член на Изпълкома Емил Костадинов.

Конгресът на БФС ще се проведе на 11 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йозил: Аз ще реша кога да си тръгна от Арсенал
Йозил: Аз ще реша кога да си тръгна от Арсенал
Камбуров: Бях пред трансфер с Левски, но не се разбрахме
Камбуров: Бях пред трансфер с Левски, но не се разбрахме