НОВИНИ

Предимно слънчево време и почти без валежи днес

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 06.06.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°.

Преди обяд по южното крайбрежие облачността все още ще е значителна и на места ще превалява дъжд, но бързо ще спре и след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 26°до 29°. Температурата на морската вода е 21 - 23°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията в масивите от Западна България. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни температурите ще се повишават бавно и в понеделник максималните ще са между 32° и 37°. Ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. В петък и през почивните дни вероятността за валежи е малка, все пак не са изключени изолирани краткотрайни валежи в планините. В понеделник на повече места, главно в западната половина от страната, след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев се класира за четвъртия си пореден полуфинал на "Ролан Гарос"
Александър Зверев се класира за четвъртия си пореден полуфинал на "Ролан Гарос"
Корабът "Старлайнър" пое към МКС с първите си астронавти (СНИМКИ)
Корабът "Старлайнър" пое към МКС с първите си астронавти (СНИМКИ)