Пробация за мъж, опитал да запали бившата си приятелка

от БНТ
13:32, 14.05.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
пробация мъж опитал запали бившата приятелка
Слушай новината

29-годишният Д.М., който призна, че през март 2021 година е заплашил бившата си приятелка с убийство, ще изтърпи наказание от 12 месеца "лишаване от свобода", чието изтърпяване се отлага за 3 години с изпитателен срок.

Съдът наложи пробационна мярка на подсъдимия, изразяваща се в ограничение на свободното му придвижване, а именно: забрана да посещава адреса в гр. Добрич, на който пострадалата живее, и забрана да посещава заведението, в което тя работи.

Д.М. бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 144, алинея 3 във връзка с алинея 1 от НК, след като на 24 март 2021 година залял бившата си приятелка със запалителна течност и заплашил, че ще я запали.

Той предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място и пристъпил към изпълнение на плана си на улицата и пред очите на свидетели. Жената успяла да избяга и подала сигнал в полицията.

Обвиняемият и потърпевшата съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното съжителство жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите ѝ физически и психически тормоз.

През януари 2021 г. 34-годишната потърпевша успяла да сложи край на семейните си отношения с обвиняемия, като това не сложило край на упражняваното спрямо нея насилие. Жената била следена, заплашвана, тормозена, като накрая се стигнало до опита за убийството ѝ.

Д.М. ще трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 2295,84 лева. Определението на Районен съд-Добрич е окончателно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ пита: Настанява ли се олигархията в държавната администрация?
ГЕРБ пита: Настанява ли се олигархията в държавната администрация?
Ананиев: Уволненията в НАП и Агенция "Митници" са политически
Ананиев: Уволненията в НАП и Агенция "Митници" са политически