НОВИНИ

Продължават ремонтите в столичните учебни заведения

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
20:32, 09.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Образование
Слушай новината

Ремонтите в училища и детски градини на територията на Столичната община продължават. Заради започналите строителни дейности в някои от учебните заведения ще трябва да се въведе допълнителна организация, за да може учениците да се завърнат в клас на 15 септември. Обмисля се и някои класове да започнат онлайн учебната година.

В 30 столични училища тече или предстои да започне саниране на сградите, а в част от тях продължава изграждането на пристройки. Как вървят дейностите във Френската гимназия провери днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"По училища, дейностите както тук са много сериозни, сроковете са повече от година за изпълнение, така че при всички случаи в рамките на един строителен сезон това не може да се случи", каза кметът на София.

В над сто училища в София това лято вървят ремонтни или строителни работи. При не всички обаче те ще завършат до началото на учебната година.

Затова и в някои учебни заведения предвиждат допълнителна организация.

"Аз смятам, че ще започнем учебната година при съчетаване на присъствено и онлайн обучение за тези випуски, за които е задължително, като осми клас, присъствено да се обучават, те ще започнат присъствено", каза директорът на 9-та ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" Емилия Йорданова Богданова-Иванова.

"Тук се прави нова сграда, която не засяга учебния процес, защото учениците от първи до четвърти клас и до 12-ти учат в съседната сграда, където винаги са учили, и ще бъдат добре организирани, единственото нещо, дворът ще бъде затворен от тази страна", каза зам.-кмет на община "Красна поляна" Стоян Танев.

Окончателният списък на столичните учебни заведения, които ще трябва да въведат допълнителен график за старта на учебната година заради ремонти дейности, ще стане ясен в края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Товарът на брака: Унгарци носиха на гръб съпругите си
Товарът на брака: Унгарци носиха на гръб съпругите си
От днес до неделя - спецакция за контрол на скоростта
От днес до неделя - спецакция за контрол на скоростта