НОВИНИ

Проливни валежи от дъжд, застудяване и сняг

проливни валежи дъжд застудяване сняг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 19.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

След няколко дни с опасно силен южен вятър и необичайно високи за сезона температури предстоят проливни валежи от дъжд, застудяване и сняг.

С много силни на моменти и бурни пориви ще остане в цялата страна и в следобедните часове, особено по северните склонове на планините.

Ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури в повечето райони между 16 и 23 градуса. Вечерта в западните части от страната ще започнат валежи от дъжд, които утре ще обхванат почти цялата страна.

Предупреждение за значителни количества е обявено в западната половина, а в източната ще продължи да духа силен южен вятър и максималните там ще останат до около 18 - 20 градуса.

От северозапад ще нахлува по-студен въздух, ще започне понижение на температурите и привечер на много места в западните райони от страната дъждът ще премине в сняг. Ще се образува и снежна покривка.

В планините ще остане много ветровито със силен и бурен южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад.

Ще бъде предимно облачно и с валежи, над 1000 метра от сняг, като по-значителни ще са в Рило-Родопския масив. Има условия и за виелици.

След временно спиране през почивните дни отново ще вали, предимно слабо. В събота в Западна България ще има и дъжд, и сняг, в Източна, където ще продължи да духа силен южен вятър – само дъжд.

В неделя дъжд ще вали главно в източната половина от страната. Температурите ще се понижат, по-съществено в северозападната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП
Бойко Борисов: Не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП
Пациентите вече могат да ползват психологическа помощ в столичните болници
Пациентите вече могат да ползват психологическа помощ в столичните болници