НОВИНИ

Протест на фенове отложи Ман Юнайтед - Ливърпул

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
22:02, 02.05.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
манчестър юнайтед напомни златните времена обрат тотнъм лондон

Голямото дерби между отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул от Висшата лига на Англия беше отложено. Двубоят трябваше да стартира в 18.30 часа, но около 200 привърженици на „червените дяволи“ нахлуха на „Олд Трафорд“ в знак на протест срещу собствениците на клуба – семейство Глейзър.

От полицията информираха, че двама от техните служители са били ранени по време на ексцесиите на стадиона, както и извън него.

Реакцията на феновете е в следствие на решението на клуба да се присъедини към проекта „Суперлига“, който така и не стартира. Само 48 часа след оповестяването на новия турнир почти всички тимове се оттеглиха, в това число и Манчестър Юнайтед.

Недоволството на част от агитката обаче е насочено и към управлението на клуба от страна на семейство Глейзър.

Привържениците в Англия все още нямат право да присъстват на мачовете заради пандемията от коронавируса, но част от феновете на „червените дяволи“ нахлуха на стадиона в знак на протест. 20-30 души се бяха събрали и пред един от входовете на стадиона, като пречеха и на уличното движение.

„Разбираме и уважаваме силата на чувствата, но осъждаме всички актове на насилие, нанасянето на щети и нарушения на правилата, свързани с пандемията от Covid-19”, се казва в официално изявление от страна на ръководството на Висшата лига.

И двата клуба бяха обявили своите стартови състави за срещата, но нито един от тях не напусна хотела си, за да отиде до стадиона, заради действията на феновете.

По-рано през деня привърженици на Манчестър Юнайтед се бяха събрали пред хотела, в който бе отседнал отборът им преди важната среща.

Тимът на Оле Гунар Солскяер се намира на второ място във временното класиране на английския шампионат и при победа на Ливърпул тази вечер Манчестър Сити щеше да спечели титлата. „Мърсисайдци“ заемат 7-о място към момента.

Тепърва предстои да се проведат преговори, за да бъде насрочена нова дата на мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер отново е шампион на Италия след 11 години
Интер отново е шампион на Италия след 11 години
Над 130 арестувани в Белгия заради участие в непозволено парти
Над 130 арестувани в Белгия заради участие в непозволено парти