НОВИНИ

Радев: Преодоляването на демографския проблем е сериозна отговорност

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 01.12.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Преодоляването на демографския проблем трябва да бъде сериозна отговорност - с тези думи президентът Румен Радев откри международната конференция, посветена на демографската устойчивост.

От ООН изтъкнаха възможността за по-гъвкави решения на пазара на труда, които позволяват на възрастните хора да работят по-дълго.

"Ние сме задължени да превърнем предизвикателството в нови възможности. Визия, която да е ясна и да е пълна, за да осигури справедливи и устойчиви решения. В тази визия влизат една силна и функционираща икономика, заетост, високо качество на образованието и специален фокус на децата и по-възрастните, както и хората с увреждания", заяви президентът Румен Радев.

"Нека да подтикнем по-възрастните, стигнали вече възрастта на пенсия, да им дадем възможност за сваляне на бариерите. Ние трябва да се обърнем към малцинствата, към бежанците и други групи, които са изблъскани извън общия поток, които са в периферията. Те трябва да реализират пълния си потенциал", допълни д-р Наталия Канем, заместник генерален секретар на Фонда за населението на ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Член на МОК: Единодушно решение е, че Пън Шуай е добре
Член на МОК: Единодушно решение е, че Пън Шуай е добре
Академик Пловдив с втора поредна загуба в Балканската лига
Академик Пловдив с втора поредна загуба в Балканската лига