НОВИНИ

Радостин Василев е номиниран за спортен министър

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 11.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Партия "Продължаваме промяната" и коалиционните партньори представиха структурата и състава на Министерския съвет. За министър на спорта бе предложен представителя на партия "Има такъв народ" Радостин Василев.

Той е завършил "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и притежава дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство.

Основател и управляващ съдружник е на адвокатско дружество "Радостин Василев". През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които практикуват международно спортно право и консултират допинг казуси.

Адв. Радостин Василев има десетки публикувани статии и коментари, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Осъществява процесуално представителство пред органите на ФИФА, УЕФА и Международния спортен съд в Лозана, Швейцария.

Радостин Василев бе дългогодишен адвокат на ЦСКА. 36-годишният плевенчанин е оказвал юридическа намеса по договорите на футболисти като Кирил Десподов, Спас Делев, Иван Иванов и др. Той бе част от екипа на претендента за президент на Български футболен съюз през 2018 г. Любослав Пенев.

Депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно Събрание. Председател на Правната комисия в 45-ото Народно Събрание.

Самото правителство трябва да бъде гласувано в понеделник, 13 декември, на извънредно заседание на Народното събрание.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Одермат грабна победата в гигантския слалом във Вал д‘Изер
Марко Одермат грабна победата в гигантския слалом във Вал д‘Изер
Пловдивският театър чества 140 години от основаването си
Пловдивският театър чества 140 години от основаването си